Duroc svin


Frilandsgris af racen Duroc. Durocgrisen bliver også kaldet Gourmetgrisen.

Vore grise er 100% frilands. D.v.s. at de går ude året rundt med adgang til hytter fra de bliver født og til de slagtes.
Vi har igennem 12 år avlet frem mod at få sunde grise med god kødsætning og et godt temperament. Dette er foregået ved hele tiden, at vælge de bedste dyr ud til søer.
Vores erfaring har vist os, at hurtig tilvækst også oftest er ensbetydende med federe grise og dårligere sundhed.
Vi vælger derfor sopolte ud blandt slagtesvinene ved at se på deres kropsbygning og kødsætning. Sopoltene skal være slanke om taljen, have gode skinker, fylde godt hen over ryggen og ikke have ret meget fylde om bugen. Det giver det bedste slagtesvin. Denne udvælgelse har medført at slagtesvinene er 14 dage længere om at nå slagtevægten, og at søerne typisk får færre grise pr. kuld.
Til gengæld har vi stort set ingen problemer længere med for små nyfødte grise, som er for sarte, og det er også sjældent, at vore søer bliver syge i forbindelse med farringen.
Alt i alt må vi sige, at avlsarbejdet har båret frugt, og vi er stolte af det resultat, som vi er nået frem til.
Psysisk og fysiske sunde og raske dyr, stort set fri for sygdomme og med meget fin slagtekvalitet.

 

Salg af dyr til levebrug

Vi sælger ikke svin til levebrug.